Diós-lekváros kifli

Mióta Leányzó hókiflirajongó, minden karácsonyra készül, így vagy úgy. Most is készült kiflike, bár másmilyen, de ráfogtuk, hogy ez az idei hókifli. Sikere mindenképpen legalább akkora volt! :-) Tényleg finom lett, frissen pihe-puha. Rá is jártak rendesen. A kóstoló óta nem is ettem belőle, de feltételezem, még mindig ehető. :-)

Hozzávalók:
A tésztához:
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 60 dkg liszt
  • csipet só
  • 2 evőkanál porcukor
  • 25 dkg zsír
  • 3 tojássárga
  • 1 evőkanál ecet
  • 2 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
  • 10 dkg darált dió
  • kis üveg sárgabaracklekvár
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • + vaníliás porcukor beszórni
Így készült:
A tejet megmelegítettem, elkevertem benne a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt s hagytam felfutni.
Közben a lisztet, sót elvegyítettem a porcukorral s elmorzsoltam a zsírral. Hozzáadtam a sárgákat, ecetet, élesztős tejet s összegyúrtam annyi tejföllel, hogy könnyű, puha tésztát kapjak. 
Egy órányi pihentetés után 8 gombócra osztottam a tésztát.
A töltelékhez valókat összekevertem.
Mindegyik gombócot vékony, kerek lappá nyújtottam, 8-ba vágtam, megtöltöttem, feltekertem.
Tepsibe pakoltam, s 180 fokon világosra sütöttem. Még melegen porcukorba forgattam.


4 megjegyzés:

  1. Szépek és finomak! :) Nagyon boldog, szerencsés és egészségben gazdag új évet kívánok! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Vanilin! Boldog új évet kívánok Nektek is!

      Törlés

Rozmaringos sajtos keksz

 Az előző keksszel egy napon készült sütemény. Hasonló módszer, telefonnal fotóztam, amik feltöltve nem túl előnyösek. Ezért megismételtem f...