Rómeó csókja

A receptes újságok mellett számtalan innen-onnan -többnyire megtartásra nem érdemes pletykalapokból- kitépett lapocskám is van, amelyek természetesen recepteket tartalmaznak. Egy ilyenen találtam ezt a megint csak hangzatos nevű sütit. A kürtőstől (recept is lesz) megmaradt tojásfehérjék hasznosítása céljából készült. Nagyon finom, könnyű, magát etető csók lett belőle. Többnyire megállok a kóstolásnál, de ennél vissza kellett fognom magam.
Hozzávalók:

  • 4 tojás fehérje
  • csipet só
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg csoki
  • 15 dkg darált dió
Így készült:
A fehérjéket a csipet sóval felvertem, majd három részletben hozzáadva a cukrot, tovább vertem, míg selymes, sűrű, a habverőről le nem folyó habot kaptam. Ekkor hozzákevertem a darált diót és a durvára darabolt csokit. Habzsákba szedtem, sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat nyomtam, nem túl közel egymáshoz. 120 fokos sütőben addig szárítottam, míg enyhén pirulni kezdett a teteje.
Két tepsi telt meg vele. A második tepsit akkor töltöttem meg, mikor az első majdnem elkészült.
Akkor szedtem le a sütőpapírról, mikor kihűlt, mert melegen nagyon törékeny volt.

9 megjegyzés:

  1. Milyen romantikus neve van:) Jól néz ki, finomnak és egyszerűnek is tűnik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Trollanyu, köszönöm! Persze, hogy finom, s egyszerű is, bár kicsit sokáig kell verni a habot. De még tovább kellett volna, mert nem nőttek szépen meg.

      Törlés
  2. Syia,

    Hosszu kieses utan ismet itt vagyok. Nagyon-nagyon finom dolgokat keszitettek ez ido alatt!!!! Es ez a csok, olyan jol hangzik!!!!

    VálaszTörlés
  3. Egyszerű, és biztosan finom is. A diósat és a csokisat is nagyon szeretjük, jöhet.

    VálaszTörlés
  4. Válaszok
    1. Miért vagy te Rómeó?
      No de ki ne vágyna Rómeó csókjára?:-)

      Törlés
  5. Legyél Rómeóm, és én Júliád leszek!!!

    VálaszTörlés

Rozmaringos sajtos keksz

 Az előző keksszel egy napon készült sütemény. Hasonló módszer, telefonnal fotóztam, amik feltöltve nem túl előnyösek. Ezért megismételtem f...