Hozzávalók:
A tésztához:
- 35 dkg liszt
- 14 dkg zsír
- 10 dkg cukor
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 2 tojássárga
- 2 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 20 dkg cukor
- 2 tojás + 2 fehérje
- 2 dl tejföl
- 1 citrom leve
- + sárgabaracklekvár
Így készült:
A tésztához a lisztet, sót, cukrot, sütőport elmorzsoltam a zsírral, majd a tojássárgák és tejföl hozzáadásával összegyúrtam.
A töltelékhez a túrót villával áttörtem. Elkevertem a cukorral, sárgákkal, citromlével, tejföllel.
A fehérjéket -mind a négyet- kemény habbá vertem, a túrós masszához kevertem.
A tésztát két részre osztottam. A nagyobbat tepsi méretűre nyújtottam -28×34 cm-es- , kibéleltem vele a tepsit. Ráborítottam a túrótölteléket, majd a maradék tésztából berácsoztam.
A rácsok közé 1-1 teáskanál baracklekvárt tettem.
180 fokos sütőbe tettem. Addig sütöttem, míg a tetején szépen megpirult a tészta.
A túrós sütik önmagukban is finomak, de én nagyon szeretem baracklekvárral társítva is. Vagy valamilyen gyümölccsel. Mondjuk meggyel.
Így talán még jobb, mindenesetre újdonság :-) Ügyesen megoldottad!
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :-)
TörlésÍgy még mutatósabb lett! :) Imádnám! Odavagyok a túrós sütikért. :)
VálaszTörlésKöszönöm, Vanilin! Nálunk is kelendőek a túrósak, bármilyen formában!
Törlés