De rég készült ez a süti! Még április első harmadában volt, hogy Leányzóm betöltötte 14. életévét. Bizony jól eltelt az idő, nemrég aprócska fürtöském ősszel középiskolába megy. Persze hogy megünnepeltük, itt volt a család apraja-nagyja, én meg süthettem-főzhettem kedvemre. Jó sok süti készült, többség régi recept, ez viszont új volt. A receptre itt leltem rá már régebben, s érdekesnek találtam. Nemcsak érdekes, finom is.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 5 tojássárga
- 12 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- felébe kakaó és 2-3 evőkanál tej
A töltelékhez:
- kis üveg sárgabaracklekvár
- 5 tojásfehérje
- 15 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- citromhéj
Így készült:
A lisztet, margarint elmorzsoltam, hozzáadtam a porcukrot, sárgákat, sütőport és összegyúrtam. Kettévettem, felébe belegyúrtam a kakaót és tejet.
A barna tésztát tepsi méretűre nyújtottam, kikent tepsibe tettem, lekentem lekvárral. Rátettem a kinyújtott világos lapot.
A tojásfehérjéket a cukorral felvertem, elkevertem benne a darált diót és citromhéjat.
A dióhabot a süti tetején elkentem.
180 fokos sütőben kisütöttem.
Szeretem a diós sütit és ez nagyszerűen hangzik, a neve is aranyos. :-)
VálaszTörlésKöszönöm! :-) És még finom is! Mert mi is szeretjük a diós sütiket! :-)
TörlésSzép süti, szép névvel, mi is szeretjük a diósakat :)
VálaszTörlés