A sós: túrós pogácsa, egyszerű, gyorsan elkészíthető, finom végeredménnyel.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg zsír
- 50 dkg túró
- 1 csomag sütőpor
- 1,5 teáskanál só
- 1 tojás
- tejföl szükség szerint
- 1 tojás lekenni
- köménymag beszórni
Így készült:
A hozzávalókat a tejföl kivételével tálba tettem és összegyúrtam. A túró egyáltalán nem volt száraz, a tojás is nagy volt, így tejföl nélkül is összeállt a tészta. A recept szerint 3 evőkanállal kell belőle, de annyi kerüljön bele, hogy össze lehessen gyúrni a tésztát.
Rövid pihentetés után- úgy 1 óra- vékonyra nyújtottam, feltekertem, mint a kalácsot és újra kinyújtottam úgy egy-másfél ujjnyi vastagra.
Kis pogácsaszaggatóval kiszaggattam, tepsibe rakosgattam őket.
Csipet sóval felvert tojással lekentem, köménymaggal szórtam.
180 fokon pirulásig sütöttem. Az első tepsivel kicsit jobban megpirult, ez ropogósabb is lett, de szárazabb is. A második pont jó: kívül roppanós, belül puha.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése