Érdemes volt megsütni, finom, kellemes állagú süti lett belőle:
Hozzávalók:
2,5 dl-es bögrével mérve:
- 1 bögre cukor
- 2 tojás
- 0,5 bögre olaj
- 1 üveg szilvalekvár (4 dl)
- 1 bögre tej
- 2,5 bögre liszt
- 1 evőkanál kakaó
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
Így készült:
A cukrot a tojásokkal elkevertem, majd belekerült az olaj is. A lisztet, szódabikarbónát a tejjel váltakozva kevertem bele, végül a kakaót, lekvárt. Alaposan összekevertem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem a masszát.
180 fokon tűpróbáig sütöttem.
Ilyen egyszerű.
Diódarabok is kerülhetnek bele, az sem rontaná el. Sőt, ha még csokival is bevonjuk, ünnepi asztalra is kerülhet.
Ezt ismerem én is, nagyon finom!
VálaszTörlésÉn is ismerem, régebben készítettem is néha... Én ketté szoktam vágni és megtöltöm kis lekvárral még pluszban és csokit olvasztok a tetejére. Isteni!
VálaszTörlésLátom, nyáron nagyon aktív voltál - én akkor kevésbé - mondjuk most sem vagyok valami hiperaktív blogolás terén sajnos. De gondolom, amióta elkezdődött az újabb tanév, azóta nincs időd...
Gabi, nagyon jó ötlet a lekvár meg a csoki a tetejére, köszönöm a tippet! :-)
TörlésFején találtad a szöget, mióta megkezdődött az iskola, bizony rá sem néztem a blogra. Meg még előtte sem, augusztusban előbb nyaralás, majd tanévkezdés. Nagy izgalommal vártam az új tanévet, ugyanis kis elsősöket kaptam, akik minden időmet s gondolatomat lekötik. De most már megpróbálok néha ki is kapcsolódni. :-)