Avokádókrém

Nem a legétvágygerjesztőbb látványú kenyérre való kence ránézésre, de nagyon szeretjük! Meg aztán egészséges is. Kétszer is ezt vacsiztunk gyors egymásutánba, de máris jöhetne  megint. Fel is írtam a bevásárlólistára. Bár most semmi kedvem kimozdulni, egészen belejöttem az itthon maradásba. De előbb-utóbb muszáj lesz, rohamtempóban fogy a tej. 😉
Szóval gyorsan finomat: a néhány belevalót bedobálom az aprítógépbe, néhány fordulat, s kész is.

Hozzávalók:

  • 1 érett avokádó
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • nagy csipet só
  • fél citrom leve
Így készült:
Az avokádót kettévágtam, kanállal kivájtam a belsejét, aprítógépbe tettem. A megpucolt hagymát és megmosott paradicsomot feldarabolva szintén a gépbe tettem, a sóval és citromlével együtt.
Pépesítettem a zöldségeket, s pirítósra kenve már ettük is.
Az avokádó akkor érett, ha a héját megnyomva érezhető, hogy puha a belseje, s bele könnyen kikaparható. Ha éretlen, néhány nap alatt a kamrában is megpuhul.


2 megjegyzés:

  1. Finom lehet, és jól is néz ki! Változatosabb vele a vacsora 😊
    Egyszer régebben én is csináltam, fent is van a blogomon, de már nem is tudom, hogy milyen volt 😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :-) Nekünk ízlik! Most lehet bátran hagymát-hagymásat is enni, hogy nem megyünk sehova! :D
      Vicuskánál láttam egy joghurtos avokádókrémet, legközelebb úgy készül.

      Törlés

Rozmaringos sajtos keksz

 Az előző keksszel egy napon készült sütemény. Hasonló módszer, telefonnal fotóztam, amik feltöltve nem túl előnyösek. Ezért megismételtem f...