Most számolgatom, hatféle apróság készült. Mind közül nekem ez ízlett a legjobban, ezért ezzel kezdem:-)
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 18 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- csipet só
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 2 nagy tojás
- 10 dkg étcsokoládé, 2 evőkanál olaj
- lekvár
- felezett dió
Így készült:
A lisztet, sót, cukrot, vaníliás cukrot, diót elmorzsoltam a margarinnal, majd hozzáadtam a tojásokat, összegyúrtam.
1-2 órai pihentetés után kinyújtottam, korongokat szaggattam belőle, 175 fokon világosra sütöttem.
Miután kihűltek, egy részét kettesével összeragasztottam lekvárral, s gőz fölött olajjal felolvasztott csokoládéba mártottam. Egy részének a közepére csokit cseppentettem, s felezett diót nyomtam rá, a többi Leányzó kérésére úgy maradt díszítetlen.
Diós linzert elég régen sütöttem, szeretem ezt is :) Sütöttem sima, klasszikus linzert különböző figurákat, kókuszosat is tervezek, a tejszínes, tojásmentes mézesem begyúrva pihen a hűtőben, a mézes korongok is készen vannak, krémmel csak ünnep előtti napon töltöm be... Szépen haladok én is!
VálaszTörlésVicuska, nagyon ügyes vagy:-) Én kevésbé, mert az ünnepre csak holnap fogok neki sütni, mézest, hókiflit, habcsókot. Ezek már elfogytak, ugyanis más célból sütöttem őket. Iskolába vittem a gyerekeknek, adventi vásárba is jutott belőlük, meg a munkatársaimnak. Most gyűjtöm az energiát az előttem álló feladatokra:-)))
TörlésNagyon szépek lettek és finomak is lehetnek. De jó neked, hogy már így előrehaladtál a sütéssel. Én ma kezdem a mézes sütéssel, és ha lesz még erőm, vaníliás kiflit is csinálok. Túl nagy sütés-főzés idén nem lesz nálunk, és azt hiszem újdonság nem is fog készülni, amit a glogomra tehetek.
VálaszTörlésKöszönöm, Katalin!
TörlésDehogyis haladtam előre, még csak holnap látok neki az ünnepi sütésnek! Ne is süssél-főzzél sokat, inkább pihenj minél többet.
Nagyon kis dekoratívak, meghiszem, hogy finom volt! :-)
VálaszTörlésKöszönöm, Zsuzsa!
TörlésCsodásan néznek ki! :)
VálaszTörlés