Eltelt a várva várt karácsony is. A szokásos menetrend szerint: szenteste templom, fadíszítés, ajándékbontogatás, vacsora, és a jól megérdemelt pihenés:-) Másnap a család apraja-nagyja Nővéreméknél gyűlt össze, ahol természetesen kis Unokaöcsém volt a főszereplő. Következő napon mi voltunk vendéglátók, Sógoromék jöttek mihozzánk, akik hamarosan újabb Unokaöcsivel bővítik a család létszámát.
Az biztos, hogy egy darabig nem sütök. Legalábbis szilveszterig:-)
A mostani sütik közönségdíjasa a kávékrémes, nagyon habos süti lett. Valamiért a könnyed, habos, nem túl édes sütik kelendőbbek a nagy trakták idején:-)
Hozzávalók:
A tésztához:
- 4 tojás
- 20 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- fél csomag sütőpor
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- csipet só
A krémhez:
- 2 dl kávé
- 4 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 10 dkg cukor
- 25 dkg mascarpone
A tetejére:
- 5 dl tejszín
- 2 evőkanál cukor
Így készült:
A tésztához a tojásokat szétválasztottam. A sárgákat elkevertem a cukorral és vaníliás cukorral. Hozzáadtam az olajat, ezzel is elkevertem, majd a lisztet, sütőport és tejet. Alaposan elkevertem, végül óvatosan hozzákevertem a csipet sóval felvert fehérjéket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam a masszát. 175 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöttem.
A krémhez a pudingporokat elkevertem előbb kevés tejben, majd a többi tej és kávé hozzáadásával sűrűre főztem. Időnként megkavarva hagytam kihűlni.
A mascarponét elkevertem a cukorral, majd a kávés pudinggal.
A kihűlt tészta tetejére simítottam.
A tejszínt felvertem kevés cukorral, a krémre halmoztam, elegyengettem rajta. Megszórtam kevés csokidarával hogy ne legyen csupasz:-)
Lehet, hogy a legfinomabb, de nem a legszebb. Semmiképp sem tudtam szépen szeletelni, a sok hab miatt. De valahogy ez senkit sem érdekelt, csakis ez fogyott el a nagy sütis tányérról:-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése