Hozzávalók:
- 60 dkg liszt (fele rétesliszt)
- 2 dkg élesztő
- 1 evőkanál cukor
- nagy csipet só
- 10 dkg margarin
- 15 dkg zsír
- 1 tojás
- 3-4 evőkanál tejföl
- lekvár tölteni
- vaníliás porcukor beforgatni
Így készült:
A lisztet, sót, cukrot összemorzsoltam előbb az élesztővel, majd a zsírral és margarinnal. A tojást is hozzáadtam és annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjak.
Egy órányi pihentetés után 4 részre osztottam a tésztát. (Így elég nagyocska kiflik lettek, több részre osztva apróbbak lesznek.) Mindegyiket vékony kerek lappá nyújtottam, 8 részre vágtam. 1-1 teáskanál lekvárt tettem mindegyikre, felsodortam, tepsibe pakoltam.
180 fokos sütőben világosra sütöttem.
Még melegen vaníliás porcukorba forgattam a kifliket.
De finomak lehettek a friss lekvárral :-)
VálaszTörlés:-) Nekem legalábbis finomak, szeretem őket.
Törlés