Ezt a receptet néztem ki. Biztos, az eredeti recept szerint is finom, de a variált változata sem lett rossz! 😋 Bár nem a legszebb süti, de egyszerűen elkészíthető és mindenkinek ízlett.
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 30 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 púpozott evőkanál kakaó
- 1 evőkanál sárgabaracklekvár
- 10 dkg aszalt sárgabarack
- 10 dkg csokoládé
Így készült:
A csokit és az aszalt sárgabarackot kisebb darabokra vágtam.
A tojásokat elkevertem a cukorral, vaníliás cukorral és a mikróban megolvasztott margarinnal. Majd hozzáadtam a lisztet, sütőport, kakaót, lekvárt, és összekevertem. Sűrűn keverhető masszát kaptam.
Végül beleforgattam a csoki- és aszalt barackdarabokat.
Két kanál segítségével diónyi kupacokat formáztam, tepsibe pakoltam, helyet hagyva közöttük, mert kissé elterülnek.
180 fokos sütőben sütöttem, addig, míg a tetejét megnyomva már nem puha.
Nem száraz, roppanós keksz lett, inkább puha, morzsálódós. És finom. :-)
Az eredeti recept szerint nyújtani és szaggatni kellett volna- így jóval időtakarékosabb, s a nyújtódeszkát sem kell elővenni.
Nahát, ha ezt kicsit előbb látom... mert már találtam egy kekszet a síelésre, de lehet, hogy elcsábulok... :-))
VálaszTörlésDe örülök, hogy tetszik! :-) Ha a síelésre nem, de utólag is elkészítheted! Kellemes időtöltést kívánok Nektek!
TörlésSzerintem nagyon jól néznek ki, pont útra való 😊
VálaszTörlésÓ, köszönöm! :-)
Törlés