Felébe rahátot tettem, még volt egy kevés az otthoni vásárfiából. Azzal is finom volt, de nekem akkor is a lekváros ízlik jobban.
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- csipet só
- 1 evőkanál porcukor
- 4 púpozott evőkanál joghurt
- 1 csomag sütőpor
- lekvár, rahát a töltéshez
- vaníliás porcukor beszórni
Így készült:
A lisztet, sót, cukrot, sütőport elmorzsoltam a zsírral, majd összegyúrtam a joghurttal. Inkább kemény, de könnyen gyúrható tésztát kell kapni. (Ha nem megfelelő az állaga, joghurt vagy liszt hozzáadásával lehet igazítani rajta.)
A tésztát két részre osztottam. Felét hosszúkás téglalap alakúra nyújtottam. A tészta szélétől néhány centire raktam egy csík hosszúkás szeletekre vágott rahátot, felsodortam a tésztát addig, míg körbeérte a tölteléket egy kis ráfedéssel. Elvágtam a tésztát, kicsit megsodortam a rudat. Majd jött a következő sor rahát, megint tekerccsé alakítottam. 3 rúd lett, meg egy kis maradék tészta, amit a másik félhez gyúrtam.
A tészta másik felével is így jártam el, csakhogy lekvárral töltöttem. Keményebbel, egyik részébe szilvalekvár került, mikor ez elfogyott. őszibarackdzsem. Ebből is 3 tekercs lett.
Elfértek a gáztepsibe.
180 fokon sütöttem, míg világosra pirult, épp csak hogy kapott egy kis színt.
Ferdén szeleteltem, vaníliás porcukorral szórtam be.
A tészta kicsit száraz, de nem kemény, omlós-roppanós. Épp azért nem kell túlsütni, ne száradjon ki.
Nagyon guszta szeletek, finom lehet mindegyik, a lekváros is és a rahátos is. Torockón szoktunk kapni vacsora utáni desszertként rahátos sütit, finomak szoktak azok is lenni 😊
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :-) A rahát jó sütitöltelék, de most már kifogytam belőle. Jó lenne másikért menni...
TörlésNagyon guszta én is a lekvárosat választanám:)
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :-)
TörlésMindkettőből jöhet 1-1 szelet, csakhogy ne sértődjön meg egyik sem. :D Egy újabb egyszerű, de nagyszerű süti. :)
VálaszTörlésÚgy, úgy, csak igazságosan! :D Köszönöm! :-)
Törlés