Hozzávalók:
- 3 csirkemell
- só, bors, paprika
- 15 dkg juhtúró
- 15 dkg tehéntúró
- 1 csokor kapor
- 2 csomag szeletelt bacon
Így készült:
A csirkemelleket szeletekre vágtam- egyből 6 elfogadható szeletet sikerült vágni. A megmaradt kisebb darabokat bepakoltam a mélyhűtőbe.
A túrókat összekevertem az apróra vágott kaporral. Nem sóztam, mert a juhtúró sós volt, de ha szükséges, só is kerüljön bele.
A szeleteket kicsit beszórtam só-bors-paprika keverékével, 1-1 púpos teáskanál tölteléket tettem a közepére, becsomagoltam, s áttekertem 1-1 szelet baconnel.
Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam, 190 fokon sütöttem, míg megpirult.
Petrezselymes krumplit készítettem hozzá.
Felirat hozzáadása |
Mindenkinek ízlett. Azt gondoltam, ha nem lesz elég a töltelék, a maradék hússzeletekbe gombát töltök, de nem kellett ehhez folyamodnom. Bár tehettem volna bele több tölteléket, akkor lett volna gombás is.
Nagyon finom lehetett guszta!
VálaszTörlésKöszönöm! :-) Nekünk ízlett, szeretjük a kapor-túró párosát. Még Férjem is megszerette az idők során.
TörlésCsatlakozom Évához, finom ebédetek lehetett! Micsoda különlegességeket készítetek, a fiad egyre ügyesebb lesz 😊
VálaszTörlésAz volt, köszönjük! :-) Gergő nagyon szeret konyhában ténykedni, nem egyszer mondta, hogy szerinte pályát tévesztett. :D
TörlésCsodás!
VálaszTörlés