Hókiflinek vagy másmilyen lekváros kiflinek minden ünnepen kell képviseltetnie magán. Ezúttal lekvár helyett birsalmasajttal töltöttem. Az ősszel legalább két héten keresztül birsalmáztam délutánonként, mire minden tervezett finomság elkészült belőle: befőtt, lekvár, birsalmasajt- ezt három részletben főzögettem, mire elkészült. Ajándékoztam is belőle, csemegéztünk is néhány kockát, a gyerekek is vittek belőle, a maradékot meg, miután kellően kiszáradt, dobozba zártam- ebből került a karácsonyi kiflikébe. Vagy rudacskába, papucskába- azért becézgetem, mert egész aprócskára, falatnyira szabtam őket.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- csipet só
- 1 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 22 dkg zsír
- 4 evőkanál tejföl
- + birsalmasajt, porcukor
Sokáig eláll és élvezhető. Az aprósütikből még most, karácsony után több mint egy héttel is van. Nővéremékhez terveztünk menni a hagyományos családi karácsonyozásra, de Sógorom lebetegedett, így elhalasztottuk január elejére a találkozást. Szilveszterre meg Nővéremet verte le a lábáról az a vírus... Na ezért maradt annyi süti, mert kevesebb helyre tudtam elajándékozni.
Nagyon helyes rudacskákat, papucskákat sütöttél! Finom lehetett a birsalmás töltelékkel. Apukám is sok sajtot főzött be az ősszel, úgyhogy én most megúsztam 😀.
VálaszTörlésNagyon szépségesek lettek és imádjuk a birsalmasajtot! :-)
VálaszTörlés