A kevert almásak mindig finomak, jó puha, szaftos süti lesz az eredmény. Mint ezúttal is. És már megint csoki... nem terveztem tenni rá, de mikor kiborítottam a formából, szinte követelte, hogy lecsorgassam vele.
Hozzávalók:
- 3 nagy alma
- 3 tojás
- 22 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 30 dkg liszt
- 1 mokkáskanál mézes-fűszerkeverék
- 15 dkg darált dió
- 2 maréknyi mazsola
- 6 dkg étcsokoládé és 3 dkg vaj a tetejére
Így készült:
A megmosott almát héjastul lereszeltem.
A tojásokat a cukorral elkevertem, hozzákavartam a mikróban megolvasztott margarint, majd a lisztet, sütőport, reszelt almát, diót, mazsolát és fűszerkeveréket.
Alaposan összekevertem, majd kikent formába simítottam.
180 fokos sütőben tűpróbáig sütöttem.
Mikor kihűlt, a gőz fölött felolvasztott csoki és vaj keverékével csorgattam be.
Ó, szerintem is kell rá az a finom csokiöntet. ;) Jól hangzik és nagyon jól is néz ki! :)
VálaszTörlésMi is szeretjük az ilyen jó szaftos sütiket. A dió-alma páros egyik kedvencünk, és ha még a csoki is társul hozzájuk, akkor csakis nagyon finom lehet. :)
VálaszTörlésAz alma és a dió jó páros együtt, hát még csokival.... nagyon finom. :)
VálaszTörlésJaj, de jól néz ki és micsoda finomságok egy helyen! Kérnék belőle egy darabot, ha lehetséges :)
VálaszTörlésMég szerencse hogy ilyen válogatósak a rágcsálóitok :-)
VálaszTörlésAz almától biztosan finom szaftos volt!
Ide egy nagy szeletet, nagyon jól néz ki! ;-)
VálaszTörlés