Csokilikőr

Egy-kettőre kész "cicabenzin". Nemrég bővült a szókincsem ezzel a megnevezéssel Zsuzsa jóvoltából:-) Annyira tetszik, hogy beépült az aktív szókincsembe.
Persze ez is régebbi darab, de mivel gyorsan kész és finom, talán még jól jöhet... Persze, hogy finom, hisz jó édes és csokis:-)
Hozzávalók:

  • fél vaníliarúd
  • 2 dl főzőtejszín
  • 15 dkg cukor
  • 8 dkg étcsokoládé
  • 2 dl szilvapálinka (vagy rum)
Így készült:
A tejszínt a cukorral és fél vaníliarúddal felfőztem. Utána felolvasztottam benne a csokit. Ha kihűlt, elkevertem a pálinkával s már fogyasztható is.

1 megjegyzés:

Csokis-meggyes piskóta

 Másodjára sütöttem rövid időn belül, azért is, hogy fotó készülhessen róla. No meg mert megfelelő sütemény hosszú útra csomagoláshoz.  A pi...