Hozzávalók:
- 25 dkg zabpehelyliszt
- 25 dkg liszt
- csipet só
- 20 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- 25 dkg margarin
- 2 nagy tojás
- 15 dkg csoki
Így készült:
A zabpelyhet kávédarálóval megőröltem. Összevegyítettem a liszttel, sóval, cukorral, darált dióval, és összemorzsoltam a margarinnal. A két tojással összegyúrtam.
A masszából két tenyerem között diónyi gömböket formáltam, tepsibe rakosgattam, nem túl közel egymáshoz, majd mutatóujjammal benyomtam a közepét, hogy a csokinak egy mélyedés legyen benne. Egész mély lyukat kell képezni benne, mert sülés közben kicsit változik a formája, sokkal sekélyebb lesz a végére a mélyedés.
180 fokon addig sütöttem, míg enyhén pirulni kezdett.
Hagytam kihűlni.
A csokit gőz fölött felolvasztottam, majd a sütik mélyedését megtöltöttem.
Sokáig elálló sütemény. Bár nem próbáltam, de mivel nem tejes, biztos vagyok benne, hogy legalább két hétig biztonsággal fogyasztható.
Csokis is, diós is- ha nem mondom, akkor is sejthető, hogy finom! :-)
Ez tényleg finom lehet, nem mintha a többi sütit nem lenne az :-)
VálaszTörlésNagyon guszták a csokipöttyökkel. A Fiad biztos örült neki!
Köszönöm szépen, Katalin! :-) Gergő mindig örül a sütiknek, meg gondolom a baráti köre is! :-)
TörlésSzuper! :)
VálaszTörlésKöszönöm! :-)
TörlésJaj, de ki helyesek, már mentettem is! teller-cake
VálaszTörlésKöszönöm! :-) Nálam is sorban áll néhány kekszrecepted! :-)
Törlés