Hozzávalók:
A tésztához:
- 5 tojás sárgája
- 20 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 4 dl tej
- 40 dkg liszt
- 2 púpozott evőkanál kakaó
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 20-25 dkg málna
A habhoz:
- 5 tojásfehérje
- 1 csipet só
- 25 dkg cukor
Így készült:
A tojások sárgáját előbb a cukorral kevertem ki, majd a puha vajjal.
Hozzáadtam a lisztet, kakaót, szódabikarbónát, s apránként a tejet. Sima masszát kevertem belőle.
Tepsibe simítottam, rászórtam a málnát. (28×32 cm a tepsi mérete.)
180 fokon tűpróbáig sütöttem.
Míg sült, a fehérjéket előbb a csipet sóval, majd a cukorral kemény habbá vertem.
A kész süti tetejére simítottam, majd visszatettem a sütőbe addig, míg a hab teteje kicsit megszíneződik. Ekkor visszavettem a sütő hőmérsékletét, úgy 120 fokra.
Sok, fél kiló cukor van benne. Mégsem túl édes, a málna savanyúsága, valamint a kakaó ellensúlyozza. Az eredeti receptet dupláztam, az szerint 68 dkg cukor kellett volna összvissza bele. Bűnöztem, de nem híztam meg tőle! 😀
Csodás sütit kreáltál és nagyon finom lehetett! Most nálam is az ilyen habos valami nagyon bejönne:-))
VálaszTörlésKöszönöm szépen, Éva! :-)
TörlésEzt nagyon jól kitaláltad, fincsi lehetett a friss málnával 😃 és nagyon guszta is!
VálaszTörlés