Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 20 dkg margarin
- 20 dkg zsír
- nagy csipet só
- 3 evőkanál porcukor
- 3 evőkanál ecet
- 3 egész tojás
- 3-4 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
- 10 dkg darált dió
- 4 dl sárgabaracklekvár
- 2 evőkanál cukor
- rahát vagy lekvár(amibe nem jutott diós töltelék)
Így készült:
A lisztet elmorzsoltam a zsírral és margarinnal. Hozzáadtam a porcukrot, sót, ecetet, tojásokat és a tejfölt. Összegyúrtam. Tejfölből annyi kell, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
A töltelékhez összekevertem a darált diót a cukorral és lekvárral.
A tésztát 20-30 percig pihentettem.
20 gombócra osztottam. Mindegyiket vékony kerek lappá nyújtottam, 8-ba vágtam (előbb ketté, majd még ketté, s feleztem). A vastagabb felére tölteléket tettem, felsodortam, kissé meghajlítottam, s tepsibe sorakoztattam őket.
180 fokon világosra sütöttem őket.
A töltelék nem bizonyult elégnek, a maradékba rahátot tettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése