Most pont egy sós süti van soron, de hát az is kell az ünnepekre, legalábbis nálunk biztosan lesz.
Ez egy újabb sikeres, napokig roppanós-omlós, sós rúd.
A sokat sütős-főzős hétvégén készült, amiből kéthetente kijut, mikor itthon van Fiam.
Hozzávalók:
- 70 dkg liszt (fele rétesliszt)
- 2 teáskanál só
- 30 dkg zsír
- 10 dkg margarin
- 1 tojás
- 2 evőkanál lenmag
- 20 dkg reszelt sajt
- 1 csomag sütőpor
- 2-3 dl joghurt
Így készült:
A lisztet, sót, sütőport elmorzsoltam a margarinnal, majd a lenmag, sajt és tojás is belekerült, és miközben gyúrtam, fokozatosan annyi joghurt, hogy összeálljon a tészta.
A meggyúrt tésztát egy órányit pihentettem.
Enyhén lisztezett deszkán kinyújtottam, hosszú csíkokat szabtam belőle.
Tepsibe pakoltam, 180 fokon szép pirosra sütöttem.
3 nagy tepsivel lett. Amelyik kicsit sötétebbre sült, az roppanósabb, finomabb lett.
De jó, egy újabb finom sós rágcsálnivaló :-) Örülök hogy mostanában sűrűn látni nálad finomságokat, szeretem nézegetni a blogodat :-)
VálaszTörlésNagyon tetszik a terítőd és a kerámiáid is!
Köszönöm szépen, Katalin! Ennek igazán örülök! :-)
TörlésA terítőt Anyukám varrta. Így nagy becsben tartom.