Hozzávalók:
- 2 kg zöldparadicsom (megtisztítva volt annyi)
- 2 nagy fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 nagy alma
- 3-3 darab zöld és piros színű paprika
- 2 közepes sárgarépa
- 1 púpozott teáskanál só
- 25 dkg cukor
- darabka gyömbér (3-4 cm-es darab)
- 1 mokkáskanál őrölt bors
- 1 mokkáskanál fahéj
- csili- ízlés szerint
- 1 dl almaecet
Így készült:
A zöldségeket megmostam-pucoltam, felaprítottam kisebb darabokra. Mindet edénybe tettem, sót, cukort rátettem, s kis lángra tettem. Hamarosan levet engedett, de azért sűrűn kavargattam. Közben a fűszereket is beletettem (a gyömbért apróra vágva), de az ecetet csak a legvégén, s még az ecettel is főztem néhány percig.
Addig főztem, míg jól besűrűsödött. Valamivel több, mint egy óra volt.
Közben többször megkóstoltam, s lehet még fűszerezni, ízlés szerint.
Tisztára mosott üvegekbe szedtem, lezártam, s néhány percre fejtetőre állítottam.
Húsos ételek mellé finom, pedig inkább édes.
Katalin, köszönjük a receptet, megtartjuk! :-)
Örülök hogy elkészítetted, de annak még jobban örülök, hogy ízlett is :-)
VálaszTörlésÍzlik bizony! Már több üveggel elfogyott, Gergő is vitt magával.
TörlésÖrülök neki :-)
Törlés