Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 2-3 evőkanál olaj
- 1 nagy fej hagyma
- 2 közepes sárgarépa
- só
- bors
- pirospaprika
- csili ízlés szerint
- 1 kukoricakonzerv
- 2 babkonzerv
- 4 dl paradicsomlé (vagy sűrített paradicsom + víz)
Így készült:
A hagymát apróra vágtam, a sárgarépát megpucoltam, felaprítottam. Az olajon rövid ideig együtt pároltam, majd hozzáadtam a darált húst. Sóztam, s morzsásra pároltam-pirítottam.
Mikor kész, beleborítottam a levétől megszabadított konzerveket, paradicsomlét, fűszereztem borssal, pirospaprikával, csilivel.
Összefőztem, s kóstolás után eldöntöttem, kell-e még bele valami.
Sűrített paradicsom használata esetén megfelelő mennyiségű vízzel fel kell önteni, hogy jó szaftos legyen.
A rizst a szokásos módon készítettem el hozzá.
Ezúttal kétféle bab került bele, egy sötét és egy fehérbabkonzerv. De bármilyennel finom. Közepesen csípősre szoktam csilizni, mert Férjuram nem díjazza a nagyon erőset.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése