Hozzávalók:
- 2 tojás
- 4+ 2 evőkanál cukor
- 1 csomag tejszínízű pudingpor
- 5 dl tej
- 4 dl tejszín
- 20 dkg babapiskóta
- 1,5 dl főzött kávé
- 1 evőkanál kakaó
Így készült:
A tojásokat 4 evőkanál cukorral elkevertem, nem habosra, de jó alaposan. Hozzákevertem a puding- port, majd apránként belekevertem a tejet.
Közepes lángon állandóan kavargatva felfőztem. Előbb csomós lesz, de rövid főzés után kisimul.
Hagytam kihűlni, közben néha megkevertem. Kezdetben elég lágy, de hűlés közben szépen megdermed.
A tejszínt 2 evőkanál cukorral felvertem, majd több részletben hozzáadtam a közben kihűlt pudingot, miközben tovább vertem.
Egy edény alját kiraktam a babapiskóta felével, amit előbb kávéba forgattam. Nem áztattam, csak belemártottam mindkét felét. Rákentem fele krémet, megint egy réteg kávés babapiskóta következett, majd a maradék krém.
A tetejét kakaóval szitáltam be.
Nagyon jól néz ki nagyon guszta lett! Mindegy hogy "igazi" vagy "hamis", jöhetne belőle egy-két szelet, de inkább kettő :-):-)
VálaszTörlésAzért jó lenne ha nekem is jutna belőle nagyon guszta!
VálaszTörlés