Hozzávalók:
- 1 kg liszt (fele rétesliszt)
- 2 teáskanál só + 1 nagy csipet
- 25 dkg zsír
- 10 dkg margarin
- 1 tojás
- 2 dl tej
- 1 teáskanál cukor
- 5 dkg élesztő
- kb. 4 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál köménymag
- reszelt sajt a tetejére
Így készült:
A tejet megmelegítettem, elkevertem benne a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt.
A lisztet, sót tálba tettem, elmorzsoltam a zsírral, margarinnal. Hozzáadtam a köménymagot, tojást, az időközben felfutott élesztős tejet, s miközben gyúrtam, annyi tejfölt, hogy összeálljon a tészta. Azért ne legyen túl kemény, jól formázhatóra lágyítsuk a tejföllel. Nekem ehhez 4 evőkanállal kellett.
Fél órányi pihentetés után kinyújtottam, derelyemetszővel felvágtam -ezúttal kis négyzetekre-, tepsibe pakoltam. Mindegyik tetejére reszelt sajtot tettem.
180 fokos sütőben pirosra sütöttem.
Finomak lehetnek, a köménymagot mi is szeretjük :-) Guszták a sok sajttal a tetejükön.
VálaszTörlésÉn is szoktam négyzetekre vágni a pogácsaféléket, mert nincs hulladék, amit újra össze kell gyúrni :-)
Köszönöm! :-)
Törlés