A tésztához:
- 35 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 tojás
- 1-2 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 2 púpozott evőkanál tejföl
- 20 dkg cukor
- 2 evőkanál gríz
- 1 citrom lereszelt héja
- 4 tojásfehérje
- csipet só
A piskótához:
- 3 nagy tojás
- csipet só
- 4 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaó
Így készült:
A tésztához a lisztet elmorzsoltam a margarinnal, majd hozzáadtam a cukrot, sütőport, ezzel is elvegyítettem. Hozzáadtam a tojást, meg annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tésztát kapjak.
Addig pihentettem, míg elkészült a töltelék.
A túrót villával áttörtem, majd összekevertem a tejföllel, cukorral, grízzel, citromhéjjal, végül a csipet sóval felvert fehérjékkel.
A 3 tojásból kakaós piskótát készítettem. A tojásokat szétválasztottam. A fehérjéket csipet sóval és a cukorral felvertem, majd hozzáadtam a sárgákat, azzal is vertem egy-két fordulatot. Kanalanként hozzákevertem a lisztet és a kakaót.
A tésztát tepsi méretűre nyújtottam. Zsíroztam-liszteztem a tepsit, kibéleltem a kinyújtott lappal, beleborítottam a túrós tölteléket, majd rákanalaztam a piskótát és elsimítottam a tetején.
180 fokos sütőbe tettem. Addig sült, míg a piskóta a tetején érintésre nem lágy. Azért tűpróbát is végeztem.
A tésztához a lisztet elmorzsoltam a margarinnal, majd hozzáadtam a cukrot, sütőport, ezzel is elvegyítettem. Hozzáadtam a tojást, meg annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tésztát kapjak.
Addig pihentettem, míg elkészült a töltelék.
A túrót villával áttörtem, majd összekevertem a tejföllel, cukorral, grízzel, citromhéjjal, végül a csipet sóval felvert fehérjékkel.
A 3 tojásból kakaós piskótát készítettem. A tojásokat szétválasztottam. A fehérjéket csipet sóval és a cukorral felvertem, majd hozzáadtam a sárgákat, azzal is vertem egy-két fordulatot. Kanalanként hozzákevertem a lisztet és a kakaót.
A tésztát tepsi méretűre nyújtottam. Zsíroztam-liszteztem a tepsit, kibéleltem a kinyújtott lappal, beleborítottam a túrós tölteléket, majd rákanalaztam a piskótát és elsimítottam a tetején.
180 fokos sütőbe tettem. Addig sült, míg a piskóta a tetején érintésre nem lágy. Azért tűpróbát is végeztem.
Elég sokat dolgozhattál vele, de biztos megérte, mert nagyon jól néz ki, és biztos nagyon finom is lett! Gondolom gyorsan elfogyasztotta a család :-)
VálaszTörlésMacerásabb, mint egy egyszerű kevert süti, de nagyon finom. Ízlett a családnak is! :-)
TörlésTetszik! :) Egyszer elkészítem. :)
VálaszTörlésÖrülök neki! :-) Sok sikert hozzá!
Törlés