Hozzávalók:
- 80 dkg liszt (fele rétesliszt)
- 1,5 kiskanál só
- 1 kiskanál cukor
- 4 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 1,5 dl tejföl
- 3 tojás sárgája
- 1 dl olaj
- a töltelékhez karikákra vágott kolbász vagy sajt
A lisztet, sót elvegyítjuk, a közepébe készített mélyedésbe beleütjük a tojások sárgáját, hozzáadjuk a tejfölt, végül az élesztős tejet. Jól eldolgozzuk, majd apránként belegyúrjuk az olajat. (Ha lágy lesz a tészta, mehet még bele liszt.) Pici lisztet szórunk rá, letakarjuk, s egy órányit pihentetjük.
Ekkor lisztezett deszkára borítjuk. 8-9 gombócra osztjuk. Mindegyiket vékony kerek lappá nyújtjuk, 8-ba vágjuk, megtöltjük, felsodorjuk, kissé meghajlítva tepsibe helyezzük. Rövid kelesztés után előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
A fiúk apraja csak úgy, a nagyja a sör mellé fogyasztotta a kinti sütögetés közben, azon frissiben.
Sör mellé? Az igen, tudnak élni. Tényleg szuper sörkorcsolya, csak a sört hanyagolnám. :)))
VálaszTörlésKöszi, Petra! A férfiak, ők aztán tudják, mi a jó! Mondjuk a sört nem értem...
VálaszTörlésApa kedvence lenne (kolbász mánia). :))) Meg is lepem vele valamikor! :) Köszi a receptet! :)
VálaszTörlésSzabina, nagyon szívesen! Biztosan örülni fog neki az Apukád:-)
VálaszTörlésNagyon finom lehet!
VálaszTörlésEgy újabb sós finomság, nagyon guszta! A recept mentve!
VálaszTörlésIsteni:) Ez nálunk is nagyon csúszik, a töltelék meg lehet szinte bármi. Nekem a kolbászos sajtos a kedvencem.A sört én sem értem, nekem nem kell mellé sör:)
VálaszTörlésKöszi, Angéla, Hankka, Trollanyu!
VálaszTörlésA töltelék persze lehet ízlés szerint bármi. Én még együtt kolbásszal-sajttal nem próbáltam, de úgy sem lehet utolsó:-)
Nagyon finom sörkorcsolya frissen sütve!!!
VálaszTörlés