Hozzávalók:
- 50 dkg fehér búzaliszt
- 30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 kiskanál cukor
- 1,5 kiskanál só
- 2,5 dkg élesztő
- 5,5 dl langyos víz
- 0,5 dl olívaolaj
- 1 mokkáskanálnyi szárított zöldfűszerkeverék (oregánó, kakukkfű, bazsalikom...)
- pici bors (elhagyható)
- zabpehely beszórni
Hozzáadjuk a többi vizet, megdagasztjuk. Apránként beledolgozzuk az olajat s a zöldfűszereket. Simára dagasztjuk. Letakarva fél órát kelesztjük.
Listezett deszkára borítjuk, 10-12 gombócot formálunk, újabb fél órányit hagyjuk pihenni.
Mindegyik gombócot kerek, nagy tenyérnyi lappá nyújtjuk, felsodorjuk, s kiflivé hajlítva tepsibe helyezzük. Újra pihentetjük negyed órányit, közben előmelegítjük a sütőt.
A kifliket kevés vízzel lekenjük, beszórjuk zabpehellyel, pirosra sütjük.
Az elmúlt héten, miközben süttettük magunkat, s nem láttam tévét és számítógépet -nem is hiányzott- , újabb 3 követőm lett, köszöntöm őket, meg Terikét is, a legújabbat olvasómat, aki csodálatos kenyereket süt.
Kedves Gerdi!
VálaszTörlésHálás köszönet ezért a receptért, kipróbálom én is!
Ezt mindenképp kipróbálom, még a napokban! Köszönöm :)
VálaszTörlésEz a recept is nagyon meggyőző! :)))
VálaszTörlésMartinelli, Patrícia, nagyon szívesen, örülök, hogy elnyerte a tetszéseteket! Remélem, nektek is ízleni fog!
VálaszTörlésPetra, köszönöm!