Hozzávalók:
- 4 nagy fej hagyma
- 6-8 darab lecsópaprika
- 4-5 evőkanál olaj
- só, bors, pirospaprika
- 1 evőkanál házi ételízesítő
- 1 dl rizs
- 15-20 dkg kolbász
- 1 konzervbab
- 2-3 dl paradicsomlé
Így készült:
A hagymát, paprikát megtisztítottam, feldaraboltam. Az olajon fedő alatt félpuhára pároltam. Közben sóztam is. Hozzáadtam a rizset meg háromszoros mennyiségű vizet. A vastagabb karikákra szelt kolbásszal együtt fedő alatt kis lángon főztem, míg a rizs megpuhult. Közben borsot, paprikát és házi ételízesítőt adtam hozzá.
Végül beleborítottam a leszűrt babot és ízlés szerint paradicsomlét. Ha szükséges, még sózom és ha felfőtt, kész is.
Finom, gyors ebédetek lehetett! Úgy tűnik, jó ötlet volt beletenni a babot 😊
VálaszTörlésKöszönöm! Nekünk ízlett így babosan. A lecsó meg szinte minden zöldséget elvisel.
Törlés