Hozzávalók:
- 3 tojás
- 25 dkg cukor
- 3 evőkanál méz
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 mokkáskanál fahéj
- 40 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 2 dl olaj
- 2 dl tej
- 10 dkg csoki + 3 evőkanál olaj a tetejére
- 1 üveg szilvalekvár tölteléknek
Így készült:
A tojásokat a cukorral és mézzel alaposan elkevertem. Hozzáadtam az szódabikarbónát, fahéjat, lisztet, kakaót, olajat, és kevergetni kezdtem, közben apránként adagoltam a tejet, míg egy sima, egynemű masszát nem kaptam.
Sütőpapírral borított tepsibe öntöttem-simítottam a tésztát. (Tepsi mérete 28×32 cm.)
180 fokos sütőben sütöttem, tűpróbáig. (Ez azt jelenti, hogy a sütibe beleszúrt hústűre már nem ragad a tészta.)
A sütit kihűlés után vízszintesen kettévágtam, az alsót vastagon megkentem szilvalekvárral, majd ráborítottam a felső lapot.
A csokit az olajjal vízgőz fölött felolvasztottam, bevontam vele a sütit.
A csoki dermedése után szeleteltem.
Tényleg finom, miért is ne lehetne elkészíteni karácsonyra...
De jó, olyan uzsonnás-dobozba valónak gondolom, mentettem is. :-)
VálaszTörlés:-) Uzsonnás dobozban is jó helye lesz! Aki kóstolta, mindenkinek ízlett, bízom benne, Nálatok is sikere lesz! :-)
TörlésKedves Gerdi! Megsütöttem - némi változtatással - és valóban nagyon finom. A változtatás: feleannyi cukrot tettem bele (én még így is kicsit túl édesnek vélem) és tej helyett vizet tettem bele, mert a fiam tejfehérje allergiás - de ez semmi negatív hatással nincs az ízre.
VálaszTörlésKöszi a receptet.
Nagyon szívesen! Örülök, hogy megsütötted, s köszönöm, hogy megírtad, hogy készült Nálad! A cukor valóban elég sok, főleg, hogy a lekvár, méz és csoki is édes. De most nem -csak- magunknak sütöttem. :-)
TörlésTovábbi jó sütögetést kívánok!
Köszi, nagyon kedves vagy! A cukor meg egyéni ízlés kérdése, mi a kevésbé édes édességeket szeretjük, és hát talán az egészségünknek is jobb így. Kellemes készülődést és ünnepre hangolódást kívánok neked!
VálaszTörlés