Sütöttem nekik sütit is- ugye, milyen meglepő?
Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 1 csipet só
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 mokkáskanál fahéj
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 2 tojás
- 3 evőkanál tejföl
- kevés tej
A töltelékhez:
Ötlet innen.
- 1 üveg vadszilvalekvár (vagy bármilyen savanykás lekvár)
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 18 dkg cukor
- 25 dkg vaj
- + porcukor beszórni
Így készült:
A tésztához a lisztet elmorzsoltam a margarinnal, majd hozzáadtam a cukrot, szódabikarbónát, fahéjat, tojásokat és tejfölt. Gyúrni kezdtem, s hogy könnyen kezelhető tésztát kapjunk, még kevés -3-4 evőkanál- tejet öntöttem hozzá. Ne legyen kemény a tészta, úgy nehéz lesz kinyújtani.
A tésztát 3 részre osztottam. Mindegyiket tepsi nagyságúra nyújtottam (28×32 cm-es), s tepsi hátán sorra kisütöttem őket.
A krémhez elkevertem a pudingporokat kevés tejjel, majd a többi hozzáadásával állandóan kavargatva sűrűre főztem.
Azon forrón hozzákevertem 5 dkg vajat, s időnként megkeverve hagytam kihűlni.
A többi vajat a cukorral elkevertem, majd kanalanként hozzákevertem a kihűlt pudingot.
Az egyik lapot vastagon megkentem lekvárral, erre került a második lap, ezen elosztottam a krémet s befedtem a harmadik lappal.
Beszórtam porcukorral. Másnap szeleteltem.
Ötlet innen.
Finom lett, a valóban savanyú lekvár (idén kissé éretlenül szedtük le a szilvát, s a szokásosnál is savanyúbb lett) kimondottan jót tett az összhatásnak. Amivel elégedetlen voltam, hogy a lapok nem igazán puhultak át. Nem volt kőkemény, szépen lehetett szeletelni, de nem is az igazi. Persze erre senki sem panaszkodott, én sem tettem szóvá, csak itt magamban morfondírozok miatta... 😉😃
A képeken nem látszik, hogy keményebb lenne a tészta a kelleténél 😊, nagyon jól néznek ki a szeletek. Először azt hittem, hogy mézes a tésztája. De biztos finom volt, és gyorsan el is fogyott...
VálaszTörlésKöszönöm, Katalin! :-) A fahéj miatt emlékeztetett a mézesre, a színe is olyan. Lehet, épp azért vártam volna el tőle, hogy puhább legyen, mert a mézeslapok másnapra mindig jól átpuhulnak. Ez nem úgy viselkedett.
TörlésNagyon szép mutatós és finom lehetett!
VálaszTörlésKöszönöm szépen, Éva!
TörlésA képek alapján csodásnak látszik! Még egy nap pihenés sem tett jót a lapok puhaságának?
VálaszTörlésKöszönöm! Megvolt egy nap pihentetés, a hideg kamrában. Arra is gondoltam, talán éjszakára hagyhattam volna a konyhában. De most már mindegy, így is elfogyott! :-)
Törlés