Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg túró
- 4 tojás
- 15 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 3 evőkanál joghurt
- 10-10 dkg cukrozott narancs- és citromhéj
- 1-1 maréknyi mazsola, vagdalt dió, aszalt füge
- 20 dkg marcipán
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom lereszelt héja
- 1 mokkáskanál mézesfűszer
- 5-6 dkg vaj és porcukor a tetejére
Így készült:
A túrót villával áttörtem, elkevertem a tojásokkal és cukorral, puha vajjal. Hozzáadtam a lisztet és sütőport, s mivel úgy gondoltam, túl kemény lesz a massza, tettem bele joghurtot is. Ezután kevertem bele a sok finomságot: diót, cukrozott héjakat, aszalt gyümölcsöket, fűszereket. A marcipánt belereszeltem, s alaposan összekevertem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam a masszát, s 180 fokon sütöttem. Addig, míg enyhén megpirult a teteje, de a biztonság kedvéért tűpróbát is végeztem.
Még azon forrón lekentem a tetejét olvasztott vajjal s beszórtam porcukorral.
Ennyi finomságtól csakis jó lehet a végeredmény. Az is, de a belecsempészett joghurt ellenére sűrűbb, szárazabb, kalácsállagú, pedig kevert sütemény jelleget vártam tőle. De ezt csak az én elvárásom volt, így volt jó, amilyen lett.
Én valamelyik évban mini formákban készítettem el, ötletes ez a verzió is. BÚÉK!
VálaszTörlésBoldog új évet kívánok Nektek is!
Törlés