No akkor a gyors mézes, díszítés nélkül, csak egy kis belenyomkodott ezzel-azzal:
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál mézesfűszer
- 25 dkg vaj
- 2 nagyobb tojás
- 3 evőkanál méz
A lisztet, porcukrot, szódabikarbónát, mézesfűszert elmorzsoltam a vajjal. Hozzáadtam a tojásokat és mézet, összegyúrtam. Kissé ragacsos volt, ezért nagy csipet lisztet szórtam el a tetején, ezzel átgyúrtam, sokat segített rajta.
Enyhén lisztezett deszkán kinyújtottam, kiszaggattam. Tepsibe pakoltam. Egy részébe diódarabokat nyomogattam, a többibe cukrozott gyümölcsdarabokat.
180 fokos sütőben sütöttem. Hamar sül, figyelni kell rá.
Finom lett, s most még jól is esik. Majd karácsonykor már rá sem fog nézni senki. Lehet, ha nem sütnék mást, akkor jobban fogyna, de máris kilométeres sütilistát állítottam össze a, amiből aztán keményen szelektálnom kell, hogy ne vigyem túlzásba, mint szinte mindig. 😉
Ez nem az évek alatt kialakult szokásos mézes recept, összetételében kicsit más. A hét folyamán- ha sikerül rá időt szorítani- tervezek sütni abból is nagy adagot, úgyis mindig nagy részét elajándékozom. Gyerekeknek, kollégáknak...
Nagyon szépek lettek, biztos kelendő lesz karácsonykor is 😊
VálaszTörlésJó neked, hogy ez már készen van. Így kis díszítéssel is nagyon szépek lettek és biztos nagyon finomak is!
Nekem is megvan a jól bevált régi mézes receptem, ma fogom összeállítani, aztán pihen (milyen jó lesz neki!), és holnap sütöm meg.
De a bejglink már kész! A mélyhűtőben van, úgyhogy nem fog elfogyni karácsonyig 😊
Köszönöm, Katalin!
TörlésAzóta már készült egy nagy adag "rendes" mézes is, de már szét is osztogattuk. Biztos meglepő, de én bejglit soha nem sütöttem. Mifelénk nem volt szokás, de lehet, egy próba után azzá válik. :-) Bár az a próba nem most lesz.