Nem egy bonyolult étek, csak időigényes. Biztosan ez is ahány ház, annyi szokás alapján készül, az én változatom ilyen:
Hozzávalók:
- 1 nagyobb csülök
- só, bors, fokhagyma, babérlevél a főzőléhez
- 5-6 nagyobb krumpli
- 4 fej hagyma
Így készült:
A megmosott csülköt főni tettem annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Tettem hozzá 3-4 babérlevelet, mokkáskanálnyi törött borsot, 3-4 gerezd fokhagymát és persze sót. 1,5-2 órát kell főzni, míg a csülök puha lesz.
Egy tepsi közepére teszem a csülköt, köré szórom a megpucolt, felszeletelt krumplit és hagymát, sózom, borsozom és 180 fokos sütőben addig sütöm, míg a zöldségek megpuhulnak. Az sem árt, ha kissé meg is pirulnak.
Káposztasaláta készült hozzá, csak egyszerűen: a vékonyra gyalult káposztát kicsit sóztam, két evőkanálnyi olajjal elkevertem, így hagytam pihenni 15-20 percig. Közben elkevertem 1 dl-nyi vízben nagy csipet sót, 1 evőkanálnyi cukrot, almaecetet ízlés szerint. Ráöntöttem a káposztára, átkevertem, megkóstoltam, ha valami hiányzik belőle, még lehet pótolni. Egyszerű és nagyon finom frissen fogyasztandó saláta. Hűtőben tárolva másnap is finom.
Finom vacsorátok volt! Egy-kétszer én is készítettem már, csak az a baj vele, hogy sokáig készül :-)
VálaszTörlésHát nem egy félórás vacsora- de néha érdemes időt szánni rá. Mert finom! :-)
Törlés