Hozzávalók:
- 5 tojás
- 25 dkg cukor
- 2 dl olaj
- 3 dl natúr görög joghurt
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom kicsavart leve
- 1 púpozott evőkanál kakaó + 2 evőkanál tej
- 50 dkg meggy
Tetejére:
- 2 csomag pudingpor
- meggylé kiegészítve tejjel 6 dl-re
- 5 evőkanál cukor
- 12,5 dkg vaj
Így készült:
A meggyet kimagoztam, hagytam a levét lecsepegni.
A tésztához a tojásokat elkevertem a cukorral, jó alaposan, majd hozzáadtam az olajat és joghurtot, belemértem a lisztet, a tetejére szórtam a sütőport és erre ráöntöttem a citromlét. Alaposan összekevertem a masszát.
A massza kicsivel több, mint felét sütőpapírral bélelt tepsibe borítottam (28×32 cm-es), elegyengettem, hogy teljesen fedje be a tepsi alját. A többi tésztában elkevertem a kakaót és tejet, a világos massza tetejére csorgattam, hogy mindenhova jusson.
A meggyet a tetejére szórtam, s 180 fokos sütőbe tettem a tepsit.
Tűpróbáig sütöttem.
A meggylében elkevertem két evőkanál cukrot. Öntöttem hozzá annyi tejet, hogy 6 dl legyen.
Mikor kihűlt, akkor készítettem el rá a krémet: a két pudingot (egyik epres volt, másik fehér csokis, de csak azért, mert sima vaníliás épp nem volt otthon) kevés tejben simára kevertem. Majd fokozatosan hozzáöntöttem a többit, s a maradék cukorral együtt állandóan kavargatva sűrűre főztem. Még azon forrón beleaprítottam a vajat, s addig kavargattam, míg teljesen felolvadt s egynemű lett a krém.
Úgy melegen a süti tetejére kentem, hagytam kihűlni., utána szeleteltem.
A meggyet kimagoztam, hagytam a levét lecsepegni.
A tésztához a tojásokat elkevertem a cukorral, jó alaposan, majd hozzáadtam az olajat és joghurtot, belemértem a lisztet, a tetejére szórtam a sütőport és erre ráöntöttem a citromlét. Alaposan összekevertem a masszát.
A massza kicsivel több, mint felét sütőpapírral bélelt tepsibe borítottam (28×32 cm-es), elegyengettem, hogy teljesen fedje be a tepsi alját. A többi tésztában elkevertem a kakaót és tejet, a világos massza tetejére csorgattam, hogy mindenhova jusson.
A meggyet a tetejére szórtam, s 180 fokos sütőbe tettem a tepsit.
Tűpróbáig sütöttem.
A meggylében elkevertem két evőkanál cukrot. Öntöttem hozzá annyi tejet, hogy 6 dl legyen.
Mikor kihűlt, akkor készítettem el rá a krémet: a két pudingot (egyik epres volt, másik fehér csokis, de csak azért, mert sima vaníliás épp nem volt otthon) kevés tejben simára kevertem. Majd fokozatosan hozzáöntöttem a többit, s a maradék cukorral együtt állandóan kavargatva sűrűre főztem. Még azon forrón beleaprítottam a vajat, s addig kavargattam, míg teljesen felolvadt s egynemű lett a krém.
Úgy melegen a süti tetejére kentem, hagytam kihűlni., utána szeleteltem.
Mint minden meggyes süti, ez is finom lett. Befőttből is készülhet, a meggylé akkor is adott.
Kicsit besütiztem a hétvégén, a mérleg mindjárt kimutatta. Ugyanis elhatároztam, hogy öt kilót lefogyok. Kettőt sikerült is, aztán egy visszakúszott. Most megint szigorúbb vagyok magammal. Úgy látszik, egy bizonyos kor után ez már csak így megy... Olyan észrevétlenül felkúszik évi egy-egy kiló, na de megszabadulni tőle már nem olyan könnyű.
Kicsit besütiztem a hétvégén, a mérleg mindjárt kimutatta. Ugyanis elhatároztam, hogy öt kilót lefogyok. Kettőt sikerült is, aztán egy visszakúszott. Most megint szigorúbb vagyok magammal. Úgy látszik, egy bizonyos kor után ez már csak így megy... Olyan észrevétlenül felkúszik évi egy-egy kiló, na de megszabadulni tőle már nem olyan könnyű.
De jó ötlet! Nagyon finom lehet!
VálaszTörlésKöszönöm! Nekünk ízlett, meg a vendégeknek is... :-)
Törlés