Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1,5 teáskanál só
- 25 dkg vaj
- 1 evőkanál zsír
- kb. 5 evőkanál joghurt
- 20 dkg reszelt sajt
- 2 tojássárga
- a tetejére 1 sárgája + magok
Így készült:
A lisztet, sót tálba tettem, elmorzsoltam a zsírral és vajjal. A reszelt sajttal is elvegyítettem, ezután került bele a tojássárga és kanalanként a joghurt. Gyúrni kezdtem s közben annyi joghurt került bele, hogy összeálljon a tészta. Inkább kemény legyen, mint lágy, de azért könnyen formázható.
A kész tésztát enyhén lisztezett deszkán kinyújtottam, úgy fél centi vastagra. Lekentem a pici tejjel (1 teáskanálnyi) elkevert tojássárgájával , beszórtam a magokkal és ezután vágtam hosszabb rudakra.
Tepsibe pakoltam- sütőpapírral bélelt-, 180 fokos sütőbe tettem.
Addig maradtak a sütőben, míg szépen megpirultak.
Kétféle szezámmag és lenmag került rá- abból is kétféle. A szokásos barna mellett kapható egy egész világos színű változat is. Lenmagból meg feketét is szoktam venni, mikor utamba kerül. Ízre nincs különbség, csak látványban.
Nagyon szépek! Az ilyen sós ropogtatnivalót én is nagyon szeretem. :)
VálaszTörlésKöszönöm, Vanilin! :-)
TörlésEz nekünk is ízlene :-)
VálaszTörlés