A receptet itt találtam, első ránézésre megtetszett. Hamarosan el is készült. Kicsit növeltem az adagokat, de legközelebb még csökkenteném a zsír mennyiségét, mert mindamellett, hogy én arányaiban csökkentettem, így is túl omlós-törékenynek találtam a tésztát. Kisülve nem volt vele semmi baj, nyersen kissé nehéz volt kezelni.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 35 dkg liszt
- 16 dkg zsír
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg porcukor
- 3 tojássárga
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2-3 evőkanál tej
A töltelékhez:
- 3 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- 25 dkg darált dió
Így készült:
A lisztet elmorzsoltam a zsírral. Hozzáadtam a cukrot, sütőport, vaníliás cukrot, tojássárgákat. Összegyúrtam, s annyi tejjel lazítottam, hogy összeálljon a tészta.
A fehérjéket a cukorral kemény habbá vertem, majd hozzáadtam a diót és óvatosan összekevertem.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtottam, virág alakkal kiszaggattam, óvatosan tepsibe pakoltam, mert könnyen tört.
Mindegyik virág közepére 1-1 teáskanál diótölteléket tettem.
A tepsibe kell helyet hagyni közöttük, mert szétterülnek-megnőnek. Nekem az első tepsivel eléggé összenőtt, a többit lazábban pakoltam.
Finom, omlós, könnyű süti, no meg persze diós, ami nem egy hátrány! Legközelebb kevesebb zsírt tennék bele, tej helyett meg kevés tejfölt. És esetleg... a dió alá egy csöpp baracklekvárt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése