Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- fél csomag sütőpor
- csipet só
- 1 nagy tojás
- fél dl tej
- 1 evőkanál zsír
A töltelékhez:
- 4 tojás
- 25 dkg cukor
- 10 dkg gríz
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom kicsavart leve
- 1 vödör tejföl (80 dkg)
Így készült:
A tésztához valókat tálba mértem, összegyúrtam. Tejből annyi kell, hogy gyúrható tésztát kapjunk.
A tésztát tepsi méretűre nyújtottam, (28×32 cm-es), belehelyeztem a tepsibe, a széleket, sarkokat beleigazítottam-nyomkodtam.
A töltelékhez előbb a tojásokat kevertem el a cukorral, jó alaposan, majd hozzákevertem a grízt, tejfölt, citromlét. Egyneművé kavartam, s ráborítottam a tepsiben várakozó tésztára.
180 fokos sütőben sütöttem. Addig, míg enyhén pirulni kezdett a teteje, illetve a széleken pirulni kezdett.
Túrós süti hatású lett, szerintem első kóstolásra mindenki meg van győződve róla, hogy túrós, és nem tejfölös. Tehát aki a túrósat szereti, ebben sem fog csalódni.
Nagyon finom lehet, és aki a túrósat szereti rossz ember nem lehet:)
VálaszTörlésKöszönöm! Éva, egyetértek! :D
Törlés