5 perces Baileys

Az ilyen édeset még én is megiszom:-) Bár soha eszembe sem jut, azért van még mindig ott a hűtőben a maradék. Még Fiam konfirmálására készítettem, nekünk, "lányoknak" kontyalávalónak. Édes, kávés, jól lehűtve egész sűrű.
A receptet egy régi Príma Konyhában találtam, némi-nemű változtatással készült.
Hozzávalók:
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál kapucsínópor
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 dl házi szilvapálinka (eredetileg rum)
  • 4 csomag vaníliás cukor
Így készült:
A tejszínt a cukorral, vaníliás cukrokkal, kapucsínóval felfőztem. Hozzáadtam a pálinkát, s kihűlés után hűtőbe tettem.
Tényleg 5 perces:-)
Az eredeti recept szerint nem kell főzni, csak turmixgépben összekeverni. Én úgy gondoltam, ha főzöm, tovább eláll. Számítottam rá, ismerve a család nőtagjait, hogy nem fog egyből elfogyni:-) 

5 megjegyzés:

  1. Egy ilyen "cicabenzinre" én is vevő vagyok, koccinthatnánk! ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Cicabenzin:-))) Ez nagyon tetszik, bővítettem a szókincsem:-)
      Egészségünkre:-)

      Törlés
  2. Csatlakozom hozzátok, egészségünkre! :) Látod, Gerdi, mindjárt el is fog fogyni! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hankka, ha van kivel koccintani, mindjárt elfogy:-) Egészségünkre:-)

      Törlés
  3. Ezt szívesen megkóstolnám én is :-)

    VálaszTörlés

Csokis-meggyes piskóta

 Másodjára sütöttem rövid időn belül, azért is, hogy fotó készülhessen róla. No meg mert megfelelő sütemény hosszú útra csomagoláshoz.  A pi...