Hozzávalók:
- fél sárgadinnye
- 6-8 kajszibarack
- 8-10 őszibarack
- 60 dkg cukor
Így készült:
A megmosott gyümölcsöket felaprítottam. Az egészet összeturmixoltam, s a cukorral főni tettem. Elég sokáig főztem, kis lángon, időnként megkavarva. Közben megkóstoltam, hogy elég édes-e. Mikor elég sűrűnek találtam, üvegekbe pakoltam. 5 kis üveggel lett. Kihűlés után lezártam.
Nem bíbelődtem tartósítási módszerekkel, mert az első üveggel mindjárt készülése után elfogyott, azóta már a második is a végét járja, kettőt elajándékoztam. Így biztos vagyok benne, hogy nem lesz ideje megromlani.
A sárgadinnye eleinte érzett az ízén és illatán, később egész enyhén. Még Férjem is szerette, kenyérre kenve meg palacsintában is, pedig Ő közismert sárgadinnye- gyűlölő.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése