Hozzávalók:
- 3 tojás sárgája
- 3 dl tej
- 20 dkg cukor
- 5 dl tejszín
Így készült:
A cukrot világosra karamellizáltam.
Közben a tojások sárgáját előbb kevés, majd a tej mennyiségének úgy felével simára kevertem.
A karamellt felöntöttem a többi tejjel, s a legkisebb lángon addig hagytam főni, míg a cukor feloldódott. Ekkor hozzáöntöttem a tojássárgás tejet, s felfőztem. Kicsit besűrűsödött.
Hagytam kihűlni.
A tejszínt felvertem, elkevertem a kihűlt karamellel, s mehetett a mélyhűtőbe.
Már az este is ettünk belőle, akkor még nem volt teljesen megfagyva. Mára jól megfagyott, de pici "melegedés" után teljesen élvezhető volt, egyáltalán nem jeges, pedig kevergetés nélkül fagyott. Egyetlen "szépséghibája", hogy a karamelles rész lesüllyedt az aljára, így ott karamellesebb s sötétebb színű.
Egyik kedvenc fagyim :-) Nagyon jól néz ki a tiéd, szívesen elkanalazgatnám :-)
VálaszTörlésKöszönöm, Katalin! Nekem határozottan a kedvencem a karamellfagyi, persze a többit sem vetem meg:-)
TörlésNagyon guszta lett, biztos fincsi lehet! :)
VálaszTörlésKöszönöm! Fincsi bizony, főleg nekem, hisz kedvencem:-)
Törlés