Tejbegrízes madártej

Szeretjük a madártejet, nem is kicsit. Mégis ritkán készül. Nem szeretem a hab részét készíteni. Talán azért, mert még soha nem sikerült igazán formás habgaluskákat főzni. Ahelyett, hogy gyakorolnám, inkább elodázom a készítését. Vagy... habgaluska helyett más kerül bele, mondjuk, tejbegríz. Így megmarad a tojásfehérje, de sebaj, legalább azt is felhasználhatom valamibe:-)
Hozzávalók:
A tejbegrízhez:
  • 1 l tej
  • 15 dkg gríz
  • 10 dkg cukor
A madártejhez:
  • 1 l tej
  • 12 dkg cukor
  • 5 tojássárga
  • fél vaníliarúd
Így készült:
A tejből, cukorból, grízből nem túl sűrű tejbegrízt főztem. 
A tojássárgákat elkevertem a tej egy részében.
A többi tejet a cukorral és fél vaníliarúddal főni tettem. Hozzáadtam a tojássárgás tejet, s épp csak hagytam felfőni. 
A grízre rámertük a madártejet, s jóízűen megettük:-)


4 megjegyzés:

  1. 2:1 :) A tejbegríz és a madártej is nagyon finom, így, együtt még inkább nyerő! :)

    VálaszTörlés
  2. Érdekes párosítás, de mivel mindkettőt szeretem, biztos finom lehet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csigabige, az volt:-) Véletlenül jutott szembe. Előbb a tejbegríz készült, aztán, hogy ne a szokásos kakaós vagy lekváros legyen, jött az ötlet, hogy madártejes legyen.

      Törlés

Rozmaringos sajtos keksz

 Az előző keksszel egy napon készült sütemény. Hasonló módszer, telefonnal fotóztam, amik feltöltve nem túl előnyösek. Ezért megismételtem f...