Mikor ezt a sütit megláttam, jutott eszembe ez az íz. Elkészítettem így, persze közel sem olyan, mint a restderelye, de azért finom.
A tésztához:
- 35 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 25 dkg margarin
- 2 tojássárga
- csipet só
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
- 15 dkg cérnametélt
- csipet só
- 50 dkg túró
- 16 dkg cukor
- vanília
- 1 citrom lereszelt héja
- 2 dl tejföl
- 4 tojássárga
- 6 fehérje + csipet só
Így készült:
A tésztához való lisztet a margarinnal összemorzsoltam, majd a többi hozzávalóval összegyúrtam.
Míg elkészült a töltelék, hagytam pihenni.
A cérnametéltnek vizet tettem főni csipet sóval. Mikor főtt a víz, beletettem a tésztát, hagytam egyet rottyanni, majd elzártam alatta a lángot. Egy percet hagytam a vízben, majd leszűrtem.
A túrót a cukorral áttörtem, majd elkevertem a tojások sárgájával, tejföllel, vaníliás cukorral, citromhéjjal. Hozzákevertem a lecsepegett tésztát is.
A fehérjéket egy csipet sóval felvertem, majd hozzákevertem a túrós masszához.
A tésztát két részre osztottam. Mindkettőt tepsi méretűre nyújtottam. Az egyiket kikent tepsibe tettem, ráborítottam a tölteléket, majd befedtem a másik lappal.
180 fokos sütőben addig sütöttem, míg a teteje megpirult.
Kihűlés után szépen szeletelhető.
Babgulyás mellé készült második fogásnak. Jó sok lekvárral ettük vagy csak úgy magába, de készülhet hozzá gyümölcsöntet, vagy akár vaníliaszósz is.
A receptet itt találtam.
Remekül néz ki! :) Nagyon tetszik, elmentem, ki fogom próbálni. :) A tepsi méretét megkérdezhetem?
VálaszTörlésKöszönöm szépen, Vanilin! Örülök, hogy tetszik, sok sikert hozzá!
TörlésA tepsi mérete: 28×34 cm. De ha kisebb tepsibe sütöd, magasabb lesz, az enyém elég laposka lett.
Köszi a választ. :)
TörlésNagyon jól néznek ki a szeletek, szépek! Fonom lehet evvel a sok lekvárral. Még nem csináltam ilyet, pedig már rég foglalkoztat a dolog :-)
VálaszTörlésKöszönöm, Katalin! Nekem lekvárral jobban ízlett, mint nélküle, de persze úgy is finom. Érdemes elkészíteni!
Törlés