Hozzávalók, 2 dl-es bögrével mérve:
- 1 bögre olaj
- 1 bögre joghurt
- 1,5 bögre cukor
- 2 nagy tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 1 evőkanál rumaroma
- csipet só
- 1 bögre mazsola és aszalt áfonya vegyesen
- 10 dkg csoki feldarabolva
- 1 citrom héja és leve
- liszt, amennyit felvesz (4,5 bögre)
Így készült:
Az olajat, joghurtot, cukrot, tojásokat, vaníliát, rumaromát, csipet sót, citrom levét és héját alaposan összekevertem. Adagoltam hozzá a lisztet, míg összeállt tésztává a massza. Nekem 4,5 bögrével kellett hozzá. Végül beleforgattam az aszalt gyümölcsöket és csokidarabot.
Diónyi gömböket formáztam a masszából, nem túl közel egymáshoz tepsibe pakoltam.
180 fokon világosra sütöttem a kekszeket.
Szépek! :)
VálaszTörlés