Ez csak kevert süti, szilvával kirakva és morzsával megszórva. Így is finom!
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 10 evőkanál cukor
- 10 evőkanál tej
- 9 evőkanál olaj
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- 1 citrom lereszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 14 evőkanál liszt
- szilva (50-60 dkg)
A morzsához:
- 5 dkg hideg vaj
- 3 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 3 evőkanál zabpehely
- csapott mokkáskanál fahéj
Így készült:
A tojásokat a cukorral habosra kevertem. Hozzáadtam a sütőport, citromhéjat, vaníliát, sót, tovább kevertem. A tejjel és olajjal is alaposan elkevertem, végül a liszt került bele.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam, kiraktam a félbevágott, kimagozott szilvával.
A morzsához valólat összemorzsoltam, rászórtam a szilvára.
180 fokos sütőben sütöttem.
Recept innen.
Szeretem a szilvás sütiket. Nagyon tetszik a morzsa a tetején. :)
VálaszTörlésMi is! :-) Jó szolgálatot tesz a morzsa tetején, egyáltalán nem ázott el a szilvától az alatta lévő tészta.
Törlés