Hát ez lenne a versenyben lévő süti:
Hozzávalók:
- 1 kg szilva
- 6 tojásfehérje
- csipet só
- 8 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 6 evőkanál darált dió
- 6 evőkanál víz
- csapott mokkáskanál fahéj
Így készült:
A szilvákat megmostam, kettévágtam, magját eltávolítottam. A felezett szilvákkal kiraktam a sütőpapírral bélelt tepsi alját (26×32 cm-es).
A fehérjéket felvertem a csipet sóval, majd a cukor hozzáadásával kemény, fényes habot vertem belőle. Hozzámértem a vizet is, még vertem rövid ideig. Hozzáadagoltam a sütőporral vegyesen a lisztet, majd a diót és fahéjat. Óvatos mozdulatokkal kevertem össze, hogy a hab ne törjön.
A masszát a szilvák tetejére simítottam, s 180 fokos sütőben készre sütöttem.
A tepsiben hagytam kihűlni, majd kiborítottam úgy, hogy az alja kerüljön felülre. A szilvák mentén szeleteltem.
Nekem nagyon ízlett, édeskés-savanykás, puha süti lett. Más gyümölccsel is működhet, csak a fahéj nem biztos, hogy mindegyikhez illik. A szilvához szeretem!
A kép láttán egyből tudtam hogy Te vagy az a "Gerdi".Minden nap szavazok a sütidre.Remélem a nyertesek között leszel!:)
VálaszTörlésIbolya, de aranyos vagy! Köszönöm szépen a szavazatokat! :-) Én nem hiszem, hogy a nyertesek között leszek (bár titkon mindenki abban bízik, mikor nevez egy versenyre), hisz szebbnél szebb sütik sorakoztak fel. De azért köszönöm! :-)
TörlésNagyon jól néz ki!!!! A szilva nagyon lédús és mégis megtartja a formáját valami módön sütéskor, imádom süteményekben, is, azt a savanykás, zamatos ízét! :)
VálaszTörlésKöszönöm, Vicuska! A másik süti épp a szilva lédússágának köszönhetően lett kudarc, s ebben, amit nem is szándékoztam szépre sütni, egész jól működött. Tényleg nagyon finom tud lenni a sütikben!
TörlésFinom lehet! Kár, hogy nincs diónk, kipróbálnám. :)
VálaszTörlésVanilin, tényleg finom, megérne egy próbát. Dióval minket is a Nővérem lát el, illetve bőven termő diófájuk. Különben én is dióhiányban szenvednék... Szó szerint! :-)
Törlés