Ezt a receptet itt találtam, le is csaptam rá, mert éppen tejbegríz-ehetnékem volt.
- 1 l tej
- 7 evőkanál gríz
- csipet só
- 10 dkg vaj
- 6 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 1 nagy evőkanál tejföl
- 4 tojás
- porcukor vagy lekvár a tálaláshoz
Így készült:
A tejből a csipet sóval és grízzel tejbegrízt főztem. Még azon forrón elkevertem benne a vajat. Hűlni hagytam.
A tojásokat szétválasztottam. A sárgákat habosra kevertem a cukorral és vaníliás cukorral. A fehérjéket kemény habbá vertem.
A langyos tejbegrízbe belekevertem a cukros sárgákat, tejfölt, és végül óvatos mozdulatokkal a felvert habot.
Papírral bélelt tepsibe simítottam a masszát.
180 fokon addig sütöttem, míg a teteje megpirult.
Hagytam kihűlni, utána szeleteltem. Kevés porcukrot szórtam rá, de nekem lekvárral jobban ízlett. A tejbegrízt is mindig azzal eszem, talán eperlekvárral a legfinomabb.
Ezt kipróbálom! :) Nagyon szeretem a tejbegrízt, biztos finom. :)
VálaszTörlésSok sikert hozzá, Vanilin! Mi szerettük, s Neked sem okozhat csalódást, ha tejbegrízrajongó vagy! :-)
Törlés