Hozzávalók, 3 dl-es bögrével mérve:
- 20 dkg margarin
- 3 pohár liszt
- 1 pohár cukor
- 3 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál vaníliás cukor
- rahátdarabkák a közepébe
Így készült:
A lisztet a margarinnal elmorzsoltam, majd a többi hozzávalóval összegyúrtam.
Egy órányi pihentetés után kisebb diónyi gömböket formáztam a tésztából, sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgattam. Mindegyik közepébe nyomtam 1-1 darabka rahátot.
180 fokon világosra sütöttem a kekszeket.
Persze variáltam a recepten, kinézetét meg összetételét illetően is. Kekszkinyomóval akartam én is formásra alakítani, de nem akart engedelmeskedni a tészta, így maradt a kézzel gömbölyítés.
Szóval érdemes román nyelvű blogokat látogatni, jó receptjeik vannak. A fordításban szívesen segédkezek! :-)
Finom lehetett a román raháttal :-) :-) :-)
VálaszTörlésMost én is nevettem! :-) Igen, a rahát is román, amúgy török eredetű édesség. Tehát azt is koppintották. Ti sokat jártok Erdélyben, így lehet fogalmatok az ottani magyar-román viszonyról, ami sajnos nem látszik javulni, mert mindig vannak, akik tesznek róla. Lenne, mit mesélni, tapasztalatból.
TörlésJól néz ki ez a kekszecske
VálaszTörlésKöszönöm, Andi!
Törlés