Hozzávalók:
- 3 tojás
- 10 evőkanál cukor (púposan mérve)
- 10 evőkanál olaj
- 1 csomag sütőpor
- 5 dl natúr joghurt
- 15 evőkanál liszt (púposan mérve)
- 1 üveg sárgabaracklekvár
- 10 dkg étcsokoládé + 5 dkg vaj
Így készült:
A tojásokat a cukorral habosra kevertem, majd hozzáadtam az olajat 2 részletben, mindkétszer egyneművé kevertem. A joghurttal is simára kevertem, végül a lisztet és sütőport adtam hozzá.
Miután simára kevertem, sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam a masszát. (Tepsi mérete: 26×32 cm.)
180 fokon tűpróbáig sütöttem.
Mikor kihűlt, vízszintesen kettévágtam a sütit, és megtöltöttem a baracklekvárral.
A csokit a vajjal gőz fölött felolvasztottam és bevontam vele a sütit.
Dermedés után szeleteltem.
A tésztája pihe-puha lett, akár krémmel, tejszínhabbal töltve vagy gyümölccsel megszórva is nagyon finom lehet. De így lekvárral is megfelelt az elvárásoknak, főleg, hogy még csoki is volt a tetején! :-)
Nagyon szép, könnyű a tésztája, nagyon ügyes voltál megint, mint mindig :-)
VálaszTörlésEgyszerű süti, mégis olyan szép. :)
VálaszTörlésKöszönöm, Vanilin! :-)
Törlés