Már megint 3-4 üveg lekvár került be megbontva a hűtőbe, mert mindig mindenki másféléből kér egy-egy keveset, a többi meg marad sorsára várakozva. Nos, én döntöttem a sorsuk felől: az összeset egy süti lapjai közé kentem. Gyúrtam egy pitetészta-szerű tésztát, négy részre osztottam, lapokká nyújtottam, ahogy jöttek sorra a lekvárok -szilva, sárgabarack és végül körte-alma- rájuk simogattam, sütöttem, kóstoltam, elégedetten nyugtáztam, hogy ehető lett. 😉
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg cukor
- 20 dkg zsír
- csipet só
- 2 egész tojás
- 3 evőkanál joghurt
- többféle lekvár tölteni
- 1-2 evőkanál porcukor beszórni
Így készült:
A lisztet, sütőport, cukrot, csipet sót elmorzsoltam a zsírral, majd tésztává gyúrtam a tojásokkal és joghurttal. A joghurt mennyiségével lehet játszani, ha kemény a tészta, még tenni, ha esetleg kicsit lágy, ragacsos lenne, liszttel lehet javítani rajta.
4 részre osztottam, lisztezett deszkán tepsi nagyságúra nyújtottam. (28×32 cm-es) Az elsőt lekentem egyik lekvárral, erre tettem a második lapot, újabb lekvár, megint tészta, következő lekvár, s befedtem az utolsó lappal.
180 fokos sütőbe tettem. Addig sült, míg a teteje világosbarna színt kapott.
Kihűlés után beszórtam porcukorral, szeleteltem.
Finom, puha sütemény lett. Mindenki szívesen járt rá, sőt, előnyben részesült a másikként sütött, csokissal szemben.
Nagyon jól néz ki a különféle színű lekvárokkal ez a süti. Hát, még íze milyen finom lehet! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :-) Nekünk ízlett, hamar elfogyott! Csak az utolsó szelet maradt meg, de ez már szokás nálunk- mindenki hagyja a másiknak, aztán ottmarad. :D
TörlésEzt a sütit nagyon jól kitaláltad, el tudom képzelni, hogy milyen finom lehet 😀.
VálaszTörlésNagyon szépek a korondi kerámiáid, mert gondolom azok. Ilyen bordós színűből nekünk is van egy korsó és egy dísztányér.
Köszönöm szépen! :-)
TörlésIgen, korondiak a kerámiák. Már régebben hoztuk őket, az utóbbi időben inkább zöldeket hoztunk, azok a kedvenceim.
Nagyon finom lehetett és még a lekvárjaid is elfogytak:)
VálaszTörlésKöszönöm! :-) Így van, kétszeresen hasznos volt megsütni! :-)
TörlésNagyon jól felhasználtad a megbontott lekvárokat, jobb végük nem is lehetett volna. :) Nagyon guszta szeletek!
VálaszTörlésÍgy van! :-) Köszönöm szépen!
TörlésAzt hittem, külön kell a lapokat megsütni. Nem folyt ki a lekvár?
VálaszTörlésEgyben sült az egész. Nem folyt ki a lekvár, inkább egy részét beszívták a lapok. Főleg a legfelső almás tűnt el, pedig azt kentem a legvastagabban.
Törlés