Ropogós rudak

Odavagyok a sós ropogtatni valókért, éppen ezért önző módon ilyet terveztem vinni Hankka partijára. Amiről hagytam magam szépen lemaradni.
De azért közzéteszem a receptjét, mert igazán finom!

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 50 dkg margarin
  • 2 teáskanál só
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 tojássárga
  • 5-5 dkg mák és szezámmag
  • 30 dkg reszelt trappista sajt
  • 2-3 evőkanál tejföl
Így készült:
Előbb a lisztet, sót, sütőport elmorzsoltam a margarinnal. Hozzáadtam a sajtot, magokat, tojások sárgáját, 1 evőkanál tejfölt, s összegyúrtam. Még annyi tejfölt adtam hozzá, hogy összeálljon a tészta. Kicsit sikerült ellágyítanom- túladagoltam a tejfölt-, ezért még kevés lisztet gyúrtam bele.
2-3 óra pihentetést követően kinyújtottam, derelyemetszővel felvágtam, tepsibe pakoltam, 180 fokos sütőben szép pirosra sütöttem.
Napok múlva is jó ropogós volt. Azért volt belőle napokig, mert nagyjából csak én jártam rá. A többiek az édeset részesítették előnybe. A nyaralásra is sütök belőle egy adagot, ezúttal lenmagot is teszek bele. S azt sem bánom, ha csak én fogok enni belőle:-)


14 megjegyzés:

  1. Finom lehet, benne van a sok sajt. Nálam a gyerekek nincsenek oda a magos dolgokért, ezért sokszor ketté kell vennem a tésztát. Ők kapják simán, én magosan:-)

    VálaszTörlés
  2. Sajnálom hogy a partira nem hoztál belőle!:-) Virtuálisan most elvettem egyet nagyon szeretem én is a sajtos ropogósokat. Guszta!

    VálaszTörlés
  3. Pedig kár hogy nem jöttél ezekkel a sütikkel:)

    VálaszTörlés
  4. Milyen jó lett volna pedig, ha hozod, nagyon guszta! :) Napok óta sós nasira vágyom, csak visszatart ez az őrült kánikula, semmi kedvem bekapcsolni még a sütőt is és megfőni mellette! :) Marad a nézegetés! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Utólag betettem az összefoglalóba ezt a finomságot, ott a helye! :)

      Törlés
    2. Hankka, köszönöm szépen, aranyos vagy:-)

      Törlés
  5. Nekem is csak a nézelődés marad :) Ebben a kánikulában nincs kedvem sütni, de a tiédből jó lenne ropogtatni :) Csuda guszta!

    VálaszTörlés
  6. Sajnálom, hogy nem találkoztunk a partin:) Mi nagyon szeretjük a magvas nasikat, ez is szuper:)

    VálaszTörlés
  7. Én itt szenvedtetem magam!!! Már olyan éhes vagyok, de csak kukkantgatok itt a gasztro blogokba! Lángost csináltam...csak várom a lányaim, hogy süthessem ki végre!( alszanak )
    Ez viszont tuti recept...kipóbálom nekik!!!
    Szia Gerdi!

    VálaszTörlés
  8. Én is! Mármint, én is odavagyok a sós nasikért!! :)

    VálaszTörlés
  9. Én is imádnám ezt a finom ropogtatni valót :) Mákot is tettél bele?

    VálaszTörlés
  10. De mi legalább nem maradunk le róla, én is sósat sütöttem és sooook sajttal :)

    VálaszTörlés
  11. Remélem, jól vagy...? Rég hallottam rólad...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gabriella, köszönöm az érdeklődést! Megnyugtatlak, jól vagyunk, csak éppen még nem bírtam összeszedni magam a szabadságot követően, aminek pihentetőnek kellett volna lennie, de nem volt az. De hamarosan jövök, rengeteg süti vár közzétételre:-)

      Törlés

Gesztenyekrémes szelet

 Boldog új évet kívánok Mindenkinek! Meg békéset, sikerekben és egészségben dúskálót. Tegnap szántam rá magam, hogy nézzek rá a blogra, s ha...